tisdag 24 juli 2012

När det suger i pizzatarmen

Så sugen på något gott igår, vad ska man då göra?
Pizza!
Pizzan till höger är en sån där vanlig enkel flötpizza med mycket ost, champinjoner och skinka medan pizzan till vänster är lite mer speciell. Receptet har vi fått från en av Dalles gamla kollegor, en vegetarisk pizza med halloumi. Recept följer efter bilderna för den som är nyfiken.



Pizza med halloumi:

- Pizzadeg
- 1 burk örtcrèmefraiche (franska örter)
- 1 paket körsbärstomater
- 1 burk kronärtskockshjärtan
- 1 paket halloumi
- Ruccolasallad
- Pumpakärnor

Bred crème fraichen på pizzadegen. Skär körsbärstomaterna i tjockare skivor och skär även kronärtskockshjärtanen. Lägg på pizzan och grädda i ugnen ca: 20 min i 225-250 grader.

Under tiden som pizzan är i ugnen så kan du börja med att rosta pumpakärnorna i en stekpanna med lite salt (inget smör i pannan). Skär sedan halloumin i skivor och stek i stekpannan tills den fått fin färg.

När pizzan är färdig i ugnen så lägger du på halloumi, ruccola och pumpakärnor.
Smaklig måltid!

Pizzadeg:

- 25 g jäst
- 2 msk olivolja
- 2,5 krm salt
- 2,5 dl vatten
- Ca 7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjöl lite i taget och bearbeta till en smidig deg. Det gör inget om den är lite klibbig. Hellre lite klibbig än att den blir torr och tråkig.

Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter.
Dela upp degen i två delar och kavla ut dem tunt, tillsätt mjöl om det behövs. Lägg på plåt med bakplåtspapper under och lägg på den fyllning du vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar