måndag 9 januari 2012

Kycklingpasta med oliver

För ett tag sedan köpte jag äntligen en bok som jag kan samla recept i, precis som min käraste moder. Matrecept på ena hållet och bakrecept om man vänder på den.


Tänkte att jag kunde lägga ut ett recept, kanske ett tips för er som har matlagningstorka och vill testa något nytt. Om du gillar oliver, soltorkade tomater och krämig sås så kanske detta blir en ny favorit?

Kycklingpasta med oliver

3 st kyckligfiléer
2 gullökar, hackade
1 burk svarta oliver utan kärnor
2 msk hackade soltorkade tomater
1 dl vatten
3 dl creme fraiche
0,5 hönsbuljong
1 dl riven ost
salt, peppar
~ 8 dl skruvpasta

Skär kycklingen i strimlor och stek i stekpannan. Kör inte i allt på en gång i stekpannan utan dela gärna upp det i två omgångar så kycklingen får riktig stekyta. Peppra och salta. När den är färdig, häll över det på en tallrik.

Lägg i löken i stekpannan och fräs den tills den blir mjuk och lägg därefter i de hackade soltorkade tomaterna. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten i en bunke och häll sedan detta i stekpannan tillsammans med löken och tomaterna. Tillsätt en halv hönsbuljongtärning, salta och peppra lite grann och låt såsen gotta till sig och puttra en liten stund.

Under tiden som du gjort detta så kokar du upp pastan, låt den rinna av i ett durkslag och lägg den i en stor skål. Häll över kycklingen i såsen och rör om, häll sedan denna blandning i skålen med pasta. Tillsätt oliverna och rör ihop allting till en enda gottig röra.

Kanske att maten på bilden inte ser jättemumsig ut, inte så mycket färg i den men det är väldigt gott! Enligt mitt tycke i alla fall. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar